eli ihailun terveys ja sairaus.

"We have made the Reich by propaganda."

 


Olen aina ihaillut kyseenalaisia henkilöitä. En tiedä mistä se juontaa juurensa, mutta niin se on aina ollut. Minä pyrin ihailemaan ihmisiä sen perusteella, mihin he pystyvät ja millaisia he ovat, joten ne pahatkin teot saattavat jäädä taka-alalle. Olen aina halunnut olla jotakin, vaikuttaa ihmisiin ja saada heidät ottamaan mielipiteeni todesta. Olen aina halunnut olla hyvä puhuja (mitä en todellakaan ole) ja hyvä kirjoittaja (tässä jo paremmat mahdollisuudet). Suurin toiveeni on tulla kuuluisaksi, mutta ei vain kuuluisuuden takia vaan siksi, että ihmiset arvostaisivat minua. En tiedä toteutuuko toiveeni, mutta tulen varmasti yrittämään parhaani.

Eli tässä loistava aasinsilta postauksen aiheeseen. Eli Goebbelsiin. Dr. Paul Joseph Goebbels oli yksi Saksan tärkeimmistä poliitikoista Toisen maailmansodan aikana, propagandaministeri, jonka tehtävänä oli tehdä kansallissosialismista koko kansan aate. Hän oli loistava puhuja, lahjakas kirjoittaja ja uskoi aatteeseensa niin vahvasti, että oli valmis kuolemaan sen puolesta. Goebbelsillä oli taito saada ihmiset puolellaan, koska hän oli paitsi älykäs myös taitava ja häikäilemätön valehtelija. Asiat kulkivat niin kuin hän tahtoi - ellei Hitler asettunut vastahankaan.

Goebbels nousi huipulle kovalla työllä. Hänen täytyi aina paikkailla fyysisiä vajavuuksiaan älykkyydellä ja osoittaa jatkuvasti, että pystyi paljon enempään kuin kukaan muu. Loistava osoitus siitä, että pelkällä kunnianhimolla voi päästä pitkälle. Toki olisi ollut parempi, jos Goebbels ei olisi valinnut natsismia aatteekseen tai Hitleriä johtajakseen, mutta me kaikki olemme ihmisiä, me kaikki teemme virheitä, myös ne älykkäimmät.

Minä en ole natsi, rasisti tai minkään muunkaan ääriliikkeen kannattaja. Olen oikeistolainen, kyllä, mutta en todellakaan mikään oikeistoradikaali. Kansallissosialismi oli aate, josta ei ole seurannut juuri mitään hyvää, vaikka Toisen maailmansodan aikaan se varmasti tuntui suurelta mahdollisuudelta kääntää uusi lehti historiassa. Ja kyllähän se käänsikin, mutta se lehti ei ollut niin kaunis kuin olisi voinut olla, ei lähellekään.

En usko rotujen olemassaoloon, uskon vain ihmisiin. Uskon valtaan, vahvuuteen, heikkouksiin, määrätietoisuuteen ja kykyyn voittaa vaikeudet. Ihailen valtaa ja kykyä manipuloida ihmisiä, vaikka en sitä mielelläni myöntäisikään.

"If the day should ever come when we must go, if some day we are compelled to leave the scene of history, we will slam the door so hard that the universe will shake and mankind will stand back in stupefaction.."

 

Np. Vienna Teng - Eric's song

And of course I forgive
I've seen how you live
Like a phoenix you rise from the ashes